In het sociale systeem van Facebook kan iedereen een vriendschapsverzoek sturen en deze toevoegen aan zijn privélijst met vrienden, maar wist je dat je deze optie kunt verbergen? Als alternatief kunt u de hele functie uitschakelen om te voorkomen dat u deze vervelende verzoeken ontvangt.

Belangrijke conclusies:

Contents

 • Je kunt de vriendschapsverzoekknop op Facebook verbergen om te voorkomen dat je ongewenste vriendschapsverzoeken ontvangt.
 • Bovendien kan de vriendschapsoptie volledig worden uitgeschakeld om uw privacy te behouden.
 • U kunt uw Facebook-vriendschapsverzoeken effectief beheren door de juiste instellingen te beheren.
 • Door je instellingen aan te passen, kun je je privacy beschermen en een positieve Facebook-ervaring behouden.

Stappen om de vriendschapsverzoekknop op Facebook te verbergen

Als je wilt weten hoe je de vriendschapsverzoekknop op Facebook kunt verwijderen, kun je deze stappen volgen:

 1. Log in op uw Facebook-account.
 2. Ga naar je profielpagina.
 3. Klik op de knop ‘Nieuwe vriend’ in de rechterbovenhoek van het scherm.
 4. Er verschijnt een lijst met vervolgkeuzeopties, ga naar “Instellingen”.
 5. Er verschijnt weer een lijst met opties, ga naar “Privacy”.
 6. Ga bovenaan de pagina naar ‘Wie kan je vriendschapsverzoeken sturen?’
 7. Ga in het gedeelte ‘Vriendschapsverzoeken’ naar ‘Bewerken’.
 8. U kunt nu de opties kiezen die u verkiest, inclusief het volledig verbergen van de knop voor vriendschapsverzoeken.
 9. Klik vervolgens op ‘Wijzigingen opslaan’.

Dit zijn de stappen die je kunt volgen om de vriendschapsverzoekknop op Facebook te verwijderen. Je kunt ook andere manieren kiezen om de Facebook-vriendschapsknop te verbergen.

Houd er rekening mee dat deze stappen kunnen worden gebruikt om uw Facebook-account te beheren. De stappen kunnen verschillen als u het account van iemand anders wilt beheren.

Hoe vriendschapsverzoeken op Facebook te blokkeren

Je kunt vriendschapsverzoeken op Facebook blokkeren door deze snelle stappen te volgen:

 1. Log in op uw Facebook-account.
 2. Ga naar uw persoonlijke gegevenspagina door op uw naam in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken.
 3. Klik op de knop die het aantal vrienden weergeeft dat het account heeft, dat wordt weergegeven naast de profielfoto, die wordt weergegeven naast de profielfoto.
 4. Nadat u op de knop heeft geklikt, ziet u een lijst met verschillende opties, kies ‘Privacy’.
 5. De Privacy-pagina verschijnt. Ga naar het gedeelte ‘Vriendschapsverzoeken’ en klik op de knop ‘Bewerken’.
 6. Kies in het vervolgkeuzemenu ‘Alleen ontvangen van vrienden’ om te voorkomen dat iemand anders u vriendschapsverzoeken stuurt. Als je wilt voorkomen dat iemand vriendschapsverzoeken verzendt, kun je in plaats daarvan ‘Niemand’ selecteren.
 7. Klik op “Voltooien” om de wijzigingen op te slaan.

Je kunt ook strengere regels instellen voor het beheren van vriendschapsverzoeken op Facebook. U kunt de instellingen aanpassen aan uw persoonlijke behoeften.

Profiteer van het blokkeren van vriendschapsverzoeken op Facebook

Door de juiste privacy-instellingen te selecteren en vriendschapsverzoeken op Facebook te blokkeren, kunt u uw digitale veiligheid en privacy behouden.

Het belang van het verbergen van de vriendschapsverzoekknop op Facebook

Het verbergen van de vriendschapsverzoekknop op Facebook is een slimme stap die helpt uw ​​privacy te beschermen en uw account te verbergen voor hackers. Bovendien willen veel mensen mensen toevoegen zonder met hen te hoeven communiceren, wat leidt tot verhoogde psychologische druk en spanning op het platform. Bovendien kan de vriendschapsverzoekknop ervoor zorgen dat je veel ongewenste en vervelende meldingen binnen je account ontvangt.

Tests en hun impact op de geestelijke gezondheid

Er zijn veel verontrustende psychologische tests waarin gebruikers worden gevraagd enkele gevoelige vragen over hun persoonlijkheid en liefdesleven te beantwoorden. Dit kan ervoor zorgen dat gebruikers zich angstig en spijtig voelen over hun antwoorden, en dit kan hun geestelijke gezondheid beïnvloeden.

Hoewel psychologische tests leuk en tot nadenken stemmend kunnen zijn, moeten gebruikers zich bewust zijn van de mogelijke gevolgen van het afnemen van deze tests en voorzichtig zijn bij het beantwoorden van gevoelige vragen. U moet ook de privacyrichtlijnen van Facebook volgen en blootstelling aan potentiële risico’s van het gebruik van sociale netwerken vermijden.

Instructies voor het beheren van vriendschapsverzoeken op Facebook

Het beheren van vriendschapsverzoeken op Facebook kan een moeilijke taak zijn. In dit deel leggen we het uit Hoe vriendschapsverzoeken op Facebook te beheren Met succes.

 • Je zult geen vriendschapsverzoeken ontvangen van mensen die je niet kent als je “Verberg de knop Vriendschapsverzoeken” selecteert, zoals we in het vorige gedeelte hebben uitgelegd.
 • Je kunt regelmatig vriendschapsverzoeken organiseren door in het zijmenu op ‘Vriendschapsverzoeken’ te klikken.
 • Je kunt vriendschapsverzoeken weigeren van mensen die je niet goed kent of niet vertrouwt.
 • Je kunt vriendschapsverzoeken annuleren van mensen die je niet hebt gevolgd.
 • U kunt filteren gebruiken om nieuwe of oude vriendschapsverzoeken te bekijken.

Controleer altijd de mensen die u vriendschapsverzoeken sturen, omdat oplichters dit kunnen gebruiken om uw persoonlijke gegevens op te lichten en te manipuleren.

Extra opties voor het beheren van vriendschapsverzoeken op Facebook

Naast de traditionele opties die beschikbaar zijn op Facebook voor het beheren van vriendschapsverzoeken, zijn er weinig bekende methoden die u kunt gebruiken om verzonden en ontvangen verzoeken op een effectieve en gemakkelijke manier te beheren. Verbergen en verwijderen is mogelijk niet voldoende. U kunt daarom een ​​aantal van de volgende tips proberen:

1. Beperk wie vriendschapsverzoeken kan sturen

Via uw Facebook-privacy-instellingen kunt u beslissen wie u vriendschapsverzoeken kan sturen. Er kunnen instellingen worden ingesteld om alleen vriendschapsverzoeken te accepteren van vrienden in dezelfde Facebook-groepen of van mensen met een specifiek aantal gemeenschappelijke vrienden. Met deze instelling kunt u ongewenste verzoeken verminderen.

2. Gebruik een beperkte vriendenlijst

U kunt uw beperkte Facebook-vriendenlijst gebruiken om te beperken wie u vriendschapsverzoeken kan sturen of contact met u kan opnemen. U kunt ook opgeven wie het recht heeft om op uw Facebook-pagina te publiceren. Dit helpt het aantal ongewenste verzoeken dat u ontvangt te verminderen.

3. Vraag om meer informatie voordat je een vriendschapsverzoek accepteert

U kunt meer informatie opvragen over de persoon die het vriendschapsverzoek verzendt voordat u het accepteert. U kunt meer informatie over de persoon verkrijgen door zijn profiel te bekijken of contact met hem op te nemen op het platform. Deze maatregel verbetert de veiligheid en waarborgt de integriteit van de gezondheid van mensen die u als vrienden op Facebook toevoegt.

4. Schakel meldingen in om openstaande vriendschapsverzoeken te zien

Met Facebook-meldingen kunt u op de hoogte blijven van openstaande vriendschapsverzoeken of updates van uw vriendenaccounts. Als u deze instelling inschakelt, blijft u op de hoogte van nieuwe vriendschapsverzoeken en kunt u er tijdig op reageren. U kunt het verzoek accepteren of afwijzen op basis van uw gegevens en voorkeuren.

Aanvullende tips voor het handhaven van de privacy op Facebook

Naast het verbergen van de knop voor vriendschapsverzoeken en het vergrendelen van vriendschapsverzoeken, zijn er nog enkele extra tips die helpen de privacy op Facebook te behouden:

1. Controleer regelmatig uw privacy-instellingen

Controleer regelmatig uw privacy-instellingen op Facebook en zorg ervoor dat de instellingen passen bij het gewenste privacyniveau. Instellingen kunnen periodiek veranderen, dus zorg ervoor dat ze aan uw behoeften voldoen.

2. Deel geen gevoelige informatie

Deel geen gevoelige informatie zoals uw telefoonnummer, adres of creditcardgegevens op Facebook. Als u het wilt delen, gebruik dan een andere methode, zoals e-mail of met een wachtwoord beveiligde apps.

3. Gebruik sterke wachtwoorden

Gebruik sterke en gevarieerde wachtwoorden en gebruik hetzelfde wachtwoord niet voor meer dan één Facebook-account. Zorg ervoor dat u uw wachtwoorden regelmatig bijwerkt.

4. Vermijd het openen van verdachte links

Vermijd het openen van verdachte links of links met een virus op Facebook, zelfs als de link afkomstig kan zijn van een vertrouwd persoon. Zoek altijd informatie over een link op voordat u erop klikt.

5. Vergeet niet de privacy-instellingen van foto’s aan te passen

Pas de privacy-instellingen aan voor elke foto die je op Facebook plaatst. Je kunt instellen wie de foto kan zien en wie niet. U kunt ook een deel van uw informatie uit de afbeelding verwijderen als deze verschijnt.

6. Reageer niet op berichten van onbekende mensen

Reageer niet op berichten van onbekende mensen op Facebook. Dit type bericht kan worden gebruikt om gevoelige informatie te verkrijgen. Reageer niet op iemand die u niet kent, en als het bericht spam is, rapporteer dit dan op Facebook.

7. Berichten op sociale mediasites beheren

In het kader van de bescherming van de privacy op sociale-mediasites in het algemeen kunt u overwegen om te beheren wat u deelt op uw startpagina of op andere sociale-media-accounts die u gebruikt.

Pas de privacyinstellingen op Facebook aan

Als je je privacy wilt behouden tijdens het gebruik van Facebook, speelt het hebben van de juiste privacy-instellingen een belangrijke rol. Het beheren van uw privacy-instellingen is een eenvoudige handeling die kan worden gebruikt om de mate te bepalen waarin uw informatie met anderen op het platform wordt gedeeld.

U krijgt toegang tot de privacy-instellingen door op het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te klikken en vervolgens op “Instellingen en privacy” te klikken. Daarna kunnen de privacy-instellingen worden beheerd door “Privacy” aan de linkerkant van het scherm te selecteren. U kunt een aantal beschikbare opties beheren, waaronder:

Bepaal wie berichten kan zien

Met deze optie kunt u opgeven wie de inhoud van uw berichten kan zien. Je kunt ervoor zorgen dat je berichten voor iedereen zichtbaar zijn, alleen voor je vrienden of voor specifieke accounts of groepen die je kiest.

Beheer advertenties op maat van de gebruiker

Facebook gebruikt uw gegevens om de aan u getoonde advertenties te personaliseren. U kunt deze advertenties echter beheren door de instelling ‘Op gebruiker afgestemde advertenties’ aan te passen, waar u advertentiepersonalisatie kunt uitschakelen.

Controle van accountbeheer

Facebook biedt een reeks opties met betrekking tot accountbeheer, waaronder de reikwijdte waar anderen uw pagina kunnen vinden, identiteits- en wachtwoordverificatie, abonnementen, meldingsinstellingen en meer.

Facebook verbetert voortdurend de manieren waarop het de privacy van zijn gebruikers beschermt, en u kunt deze opties en hulpmiddelen gebruiken om de mate waarin anderen toegang hebben tot uw informatie te beperken.

Zoek gerust naar meer beschikbare opties en hulpmiddelen om de privacy-instellingen aan te passen aan uw behoeften en vereisten.

Conclusie

Het beheren van vriendschapsverzoeken op Facebook en het verbergen van de vriendschapsverzoekknop is een belangrijk onderdeel van het behoud van uw privacy en het voorkomen van enig ongemak. Je kunt ervoor kiezen om de vriendschapsknop te verbergen of… Blokkeer vriendschapsverzoeken op Facebook. Ook dient u uw privacy-instellingen periodiek aan te passen en bij te werken. Je kunt de extra opties ook gebruiken om vriendschapsverzoeken beter te beheren. Je moet je privacy goed beschermen op Facebook en je privacy-instellingen periodiek bijwerken.

Veel Gestelde Vragen

Hoe kan ik de vriendschapsverzoekknop op Facebook verbergen?

Om de vriendschapsverzoekknop op Facebook te verbergen, kun je deze stappen volgen:

Hoe kan ik vriendschapsverzoeken op Facebook verwijderen?

Om vriendschapsverzoeken op Facebook te verwijderen, kun je deze stappen volgen:

Hoe schakel ik vriendschapsverzoeken op Facebook uit?

Om vriendschapsverzoeken op Facebook uit te schakelen, kun je deze stappen volgen:

Hoe kan ik de vriendschapsverzoekknop op Facebook verwijderen?

Om de vriendschapsverzoekknop op Facebook te verwijderen, kun je deze stappen volgen:

Hoe kan ik vriendschapsverzoeken op Facebook blokkeren?

Om vriendschapsverzoeken op Facebook te blokkeren, kun je deze stappen volgen:

Hoe kan ik een vriendschapsverzoek op Facebook verbergen?

Om vriendschapsverzoeken op Facebook te verbergen, kun je deze stappen volgen:

Hoe kan ik vriendschapsverzoeken op Facebook blokkeren?

Om vriendschapsverzoeken op Facebook te blokkeren, kun je deze stappen volgen:

Hoe kan ik een vriendschapsverzoek op Facebook uitschakelen?

Om een ​​vriendschapsverzoek op Facebook uit te schakelen, kun je deze stappen volgen:

Hoe kan ik vriendschapsverzoeken op Facebook blokkeren?

Om vriendschapsverzoeken op Facebook te blokkeren, kun je deze stappen volgen:

Hoe kan ik vriendschapsverzoeken op Facebook uitschakelen?

Om vriendschapsverzoeken op Facebook uit te schakelen, kun je deze stappen volgen: